Így néz ki együtt a világ legmagasabb és legalacsonyabb embere!

A gízai piramisoknál találkozott a világ legmagasabb férfija, a török Sultan Kosen és a világ legalacsonyabb nője, az indiai Dzsjoti Amge. A két ember közötti magasságkülönbség elképesztő... simán kiad egy magas férfit, vagy akár egy nagyon magassabb nőt! :O

Hihetetlen, de kettejük között 188,2 centiméter a különbség. Igen, jól látod!

A 251 centiméter magas Kosen és a 62,8 centiméteres Amge az Egyiptomba irányuló turizmus fellendítésének érdekében tartózkodik az országban.

Fotósorozatuk pedig épp ideális helyen készült, hiszen a háttér viszonyításul szolgál a két ember magasságkülönbségéhez. Elképesztő!

A 251 centiméter magas Kösen testmérete egy agyalapimirigy daganat következménye, melyet 2010-ben Amerikában megoperáltak. A műtét után növekedési hormont szabályozó gyógyszereket szedett, és végül 2012-ben jelentették ki az orvosok, hogy nem nő tovább. A török férfi tavaly teljesítette nagy álmát, megházasodott. Most éttermet szeretne nyitni – mondta.

Amge – aki a világ legalacsonyabb tinédzsere kategóriában is csúcstartó – hagyományos száriban, meghatódva vette át az új rekordjáról szóló tanúsítványát.
    
Az orvosok szerint a lány valószínűleg hipofízis törpe, bár ezt még nem tudták pontosan megállapítani. Feltehetően emiatt nem nőtt magasabbra egy féléves csecsemőnél. Az elmúlt két évben kevesebb mint egy centiméterrel “gyarapodott”, ám betegsége miatt nem lesz már magasabb.

Elképesztő őket egymás mellett látni! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×