Mi mennyi: filmes rejtélyek, amikről most lerántjuk a leplet!

Mennyibe kerülhet egy év a Roxfortban? Na és ha egy új Batmobilt szeretnénk? Mekkora az a tárhely, amin a Mátrix már el tudna futni? Mennyit futott Forest Gump a filmben? Kérdések, amikre eddig hiába kerestük a választ... eddig!

Természetesen az igazi fanok előtt nincs akadály, ha kedvenc fikciójuk körülményeinek kiderítéséről van szó, így most a segítségükkel lerántjuk az alábbiakról a leplet!

Mennyibe kerül egy tanév a Roxfortban?

A Potterfejek kiszámolták, hogy az első tanév (ami a legdrágább) kb 10 millió forintra rúgna. Persze üstöt, és pálcát beszerezni Ollivandernél csak egyszer kell, ugyan úgy, ahogy baglyot, macskát vagy patkányt is. De a könyvek, az egyenruha, távcső, és még a vonaton elfogyasztott édességek is bizony visszatérő költségek, ami ha nincs állami ösztöndíj, még így is több, mint hat millió forintjába kerülne a szülőknek havonta... Ennyire még nem örültem, hogy mugli vagyok! 

Mennyit költött Edward és Bella az esküvőjére?

A könyv szerint a Cullen házat 20 ezer virág borította és még ha csak 250 forint/ szállal számolunk is egy tetemes összeg rajzolódik ki előttünk. Erre jön még rá a ruha, a zenészek gázsija, a virágokból font oltár, az étel és ital fogyasztás, hogy a helybérlést most ne is számoljuk. Összesen majdnem 10 millió forint, és ennek felét! a virágok teszik ki!

Mennyibe kerülne a valóságban megrendezni az Éhezők Viadalát?

A legutolsó olimpiai játékok kapcsán meg lehet határozni az Éhezők Viadalának költségeit. Persze ebben nincs bent az aréna felépítése, ami közel annyiba kerülhetne, mint a pekingi stadioné, ami a 2008-as olimpiára több, mint 160 milliárd forintért épült. És további 10 milliárd volt a nyitóceremónia, és a sportolókat, illetve a személyzetet befogadó helységek felépítése. Ha ezt a kezdeti 170 milliárdot levesszük, már csak évi 1,5 milliárd és ki is jönnek a játékok!

Mennyibe kerülhet átlagosan egy Batmobil?

Az egyik legnagyobb ismertetője minden széria mindegyik Batmanjének, így tehát elengedhetetlen, hogy árat saccoljunk mellé! A legdrágább szériája a 2004-es képregényben találhat, míg a legolcsóbb az 50-es évekből. Átlagosan végül 56 millió forintra jön ki. Az persze rejtély, hogy ez a modell milyen felszereltségű, és mennyire kell még extrákkal felturbózni!

Mekkora tárhelyre lenne szükség, hogy a Mátrix zavartalanul futhasson?

Az emberi agy, olyan mint a számítógép, ami folyamatosan információkat dolgoz fel pár kilobájtostól a pár száz megabájtosig másodpercenként. Ahhoz, hogy mindannyian elhiggyük, hogy amit átélük az a valóság olyan 360 terabájtra lenne szükségünk évenként. Fejenként! Ezt felszorozva a Föld lakosságával több, mint 2 jottabájtot kapunk, ami a tera után még négy mértékegységgel nagyobb, tehát 1 jottabájt, az 1024x1024x1024x1024 terabájt. Ha nagyjából 15 ezer forint egy terabájt tárhely, akkor egy jottabájtért nagyjából a Föld összes GDP-jét kéne összeadni és még hozzáadni 120 trillió forintot. (120 és 12 nulla)

Mennyibe kerülne felépíteni a Halálcsillagot?

Az első lépés az volt, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján megpróbálták kiszámolni az állomás valódi méreteit: 1,08x10 a tizenötödiken tonna acél (azaz tizenöt nulla jön az egyes után) szükséges a felépítéséhez, ami óriási számnak tűnhet, hozzáteszik azonban, hogy a földön található nyersanyagkészlet több mint kétmilliárd darab Halálcsillag elkészítéséhez elegendő, az alapanyaggal tehát nem lenne gond. A kitermeléssel azonban már gond lenne: ha olyan tempóban szállítanánk/bányásznánk a nyersanyagot, amire napjainkban képesek vagyunk, akkor egészen pontosan 833 315 évre lenne szükség a megfelelő mennyiségű acél előállításához – a munka csak ez után kezdődhetne. Mindent összevetve és forintra átszámolva 50 sextillió forintunkba kerülne, ami az 50 után még 24 nulla...

Mennyit ér Richie Rich összes vagyona?

Macaulay Culkin a Vanderbilt családi birtokon él, ami belülről ugyan egy Chicago-i filmdíszlet, de a külső fogatási helyszíne egy valós ingatlan, aminek értéke nagyjából 50 milliárdra rúg. Erre jönnek még a kütyük, a személyzet és minden, amit pénzzel törölgetnek! :D

Ha megrendeznék, mennyibe kerülne a Truman show?

Az éves inflációval is számolva egy rajongó kiszámolta a színészek, a stáb és a képzeletbeli városka felépítését is, ami így minden évben 9 milliárd forintot emésztene fel!

Valójában hány km-t futott le Forrest Gump?

Forrest Gump egy Alabama állambeli fiktív városkából kezdett el futni még 1979 október elsején. Californiában érte el a Csendes-óceánt és fordult vissza az Atlanti felé. Két év alatt négyszer kerülte meg a Mississippit összesen 3 év, 2 hónap, 14 nap és 14 órát töltve futással. Ez idő alatt pedig pontosan 24400 km-t tett meg, amivel ötször lehet átszelni Észak-Amerikát a keleti és a nyugati partok között!

Mennyibe került a Vasember páncélja?

Szeretted volna tudni, milyen lehet Tony Starkként élni? Akkor most kaphatsz egy kis ízelítőt! Az internet népe kiszámolta mennyi minden kellhet ahhoz, hogy egy ilyen "ruhát" megalkosson Mr. Stark, és ennek végösszege valahol 2,6 milliárdnál állt meg. Nagyjából ott, mint amennyibe egy darab F-35-ös vadászgép kerül, aminek az ára valahol 1,8 és 2,3 milliárd forint között mozog!

Nos, még nincs karácsony, lehet elkezdeni szépen nézni otthon! :D

 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×