Farkasordító hideg tombol az Egyesült Államokban, még a Niagara is fagyásnak indult!

Míg mi a kvázi tavaszi időjárásban arccal a nafény felé reménykedünk egy csipetnyi hóesésért - ha már karácsony környékén nem jutott belőle - évszázados hidegrekordok dőlnek meg Amerika szerte. Adjátok vissza a... havainkat?! 

Még a pokol Niagara is fagyásnak indult, ez pedig ott extrém intézkedéseket és gyönyörű képeket produkál! Attól még persze messze van a vízesés, hogy teljesen befagyjon, de a jégbe borulása így is gyönyörű. A ritka jelenségről elképesztő és gyönyörű képek jelentek meg az interneten, melyeket a Toochee blog után most mi is közre adunk:

USA Kanada Amerika fagy hideg rekord Niagara

Egy évszázada nem volt ilyen hideg a tél. Montanában például mínusz 50 Celsius-fokot, Minnesotában mínusz 38 és a középnyugati agrárállamban, Nebraskában mínusz 26 fokot is mértek, de veszélyesen alacsony a hőmérséklet szinte mindenütt az országban, a kanadai határtól Montanán át Texasig. Fagypont alatt van a hőmérséklet még a hagyományosan enyhébb éghajlatú Georgiában és Alabamában is. A meteorológusok arra számítanak, hogy a következő hetekben még fagyasztóbb hideg lesz.

USA Kanada Amerika fagy hideg rekord Niagara

A massachusettsi Cap Cod környékén három rókacápa tetemére bukkantak. A kopoltyúsok kisodródtak a part közelébe, és ott megfagytak. A tudós szerint a rendkívüli hidegben egész egyszerűen befagytak a kopoltyúik.

USA Kanada Amerika fagy hideg rekord Niagara

Kanada szinte teljes területén már egy hete extrém hideg uralkodik: hétfőn napközben a leghidegebb településen, Eurekában -40,5 fokot mértek. A legmelegebb az országban ekkor a Brit Columbia államban lévő Prince-Rupertben volt, itt -7,5 fokot mutatott a hőmérő. Olyan extrém hideg van, hogy újévi koncertet és szabadtéri hokimeccset is lefújtak miatta. Sőt Calgary állatkertjében nem engedték ki szilveszter éjjel a királypingvineket.

USA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord NiagaraUSA Kanada Amerika fagy hideg rekord Niagara

Hát nem csodálatosak? Figyi srácok, szerintem szívesen átveszünk belőle, hogy nekünk téli érzésünk - és ne tavaszi havazásunk - legyen, nekik pedig egy picit könnyebb. Na mit szóltok?

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×