21 izgalmas tény a világunkról, amiktől te is eltátod majd a szád!

Rendszeresen írunk olyan cikkeket, melyben olvasóink - és persze a saját - világgal kapcsolatos tudását kívánjuk bővíteni. Az információk pedig űgy tűnik nem akarnak elfogyni! Mindig találunk újabb és újabb érdekességeket!

A mostani válogatásban ismét 21 apró érdekességet gyűjtöttünk a világ dolgairól, melyről (egy-két géniuszt leszámítva) szinte biztos, hogy még senki sem hallott korábban.

1. A madarak nem vizelnek. Még csak húgycsövük sincs.2. A padlizsán is tartalmaz nikotint. Ahhoz, hogy ugyanazt a hatást érjük el, mint egy szál cigarettával, körülbelül 9 kilogramm padlizsánt kellene megennünk.3. A gyerekek nem álmodnak. A témában jártas idegtudósok úgy vélik, hogy valamikor 4-5 éves korunk körül kezdünk el álmodni.4. A forró csillagok elnyelik a bolygókat. Ha egy bolygó keringési pályája túl közel van egy csillaghoz, a tűzforró csillag egyszerűen elnyeli a bolygót.5. A Black Eyed Peas-ből ismert Fergie volt a szinkronhangja Sally Brown-nak, a The Charlie Brown and Snoopy Show karakterének.6. A teknősök maszturbálnak. Épp úgy, mint a rozmárok, a tarajos sülök és az elefántok. Illetve mi, emberek.

7. A szárazföldön a medúzák elpárolognak. Mivel 98%-uk víz, ezért szinte nyom nélkül képesek elpárologni a szárazföldön.8. Az arany ehető. Ettől persze még ne kezdd el befalni az ékszereidet, azokon ugyanis rengeteg szennyeződés és baktérium tanyázik.9. A majmok sokszor ‘fogat mosnak’. Olykor az ujjukkal, néha madártollakkal, de lényeg a lényeg: tisztogatják a fogaikat.10. Hong Kongban olyan sok esküvőt tartanak a helyi McDonald’s-okban, hogy külön esküvői menüt is létrehoztak az ifjú pároknak.11. A Szaturnuszon gyémánt eső hullik. A tudósok szerint tonnaszámra hullik gyémánt-eső a Szaturnuszon évről-évre, csak úgy, mint a Jupiteren.12. A delfinek név szerint szólítják egymást. Igaz, ami igaz, ez legtöbbször csak egy sípolásra hasonlító hangot jelent, de tény, ami tény: minden delfintársukat külön-külön hangon (‘néven’) szólítják.13. A káromkodástól nyugodtabbá válunk.

14. Akárcsak mi emberek, a mangók is képesek ‘megégni’ a napon. Emiatt évről-évre rengeteg termés semmisül meg.15. A lovak nem tudnak hányni. Egyszerűen nincs ilyen funkciójuk a testüknek.16. Az avokádó bogyós gyümölcs, míg például az eper és a málna hivatalosan nem minősül annak.17. Az öngyújtók előbb jelentek meg, mint a gyufák. Gondoltad volna?18. Még nem léteztek fák, amikor a cápák már nagy valószínűséggel itt éltek a Földön.19. A Vombatok széklete kocka alakú.20. A vérünk aranyat tartalmaz. Persze nem túl sokat, körülbelül 0,2 milligrammot összesen.21. A gyilkos bálnák valójában delfinek. Épp ezért úgy is mondhatjuk, hogy ők a delfinek gonosz nagy tesói!

Neked is volt közte újdonság? :)

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×