12 dolog ami bizonyítja, hogy Japán egy másik bolygóról származik

De legalább is a jövőből, az biztos! Volt szerencsém nemrég személyesen kilátogaatni és bizton mondhatom: Japánt nem csak az teszi nagyon különlegessé, hogy régi hagyományaikat és kultúrájukat ötvözik a mai, modern technológiával, hanem az is, hogy az embereknek teljesen más a hozzáállásuk, gondolkodásuk és felfogásuk. Tiszta, rendezett, gyönyörű, tele tisztelettel és szeretettel az emberek szívében!

Az alábbiakban 10 ilyen érdekességet gyűjtöttünk össze Japánról,  amitől azt fogod gondolni, hogy az ország egy másik bolygóról került ide.

1. Amikor a buszsofőrök sztrájkolnak, az az utasoknak jó.
Japánban teljesen máshogy működik a sztrájkolás, mint a világ más országaiban. Például nem rég Okayama-ban volt egy sztrájk, ami során ugyanúgy dolgoztak a buszsofőrök, annyi különbséggel, hogy nem fogadtak el pénzt az utasoktól. Így a cég pénzt vesztett, az utasok pedig boldogok voltak, nem beszélve arról, hogy egyáltalán nem okozott fennakadásokat a közlekedésben.

2. A nem működő mozgólépcsőkhöz külön embert állítanak.
A feladata, hogy tájékoztassa az embereket a problémáról, valamint, hogy biztosítsa őket, hogy már dolgoznak a javításán, illetve, hogy elnézésüket kérje. Nem semmi!

3. Japánban így várják az emberek a metrót.
Mindenki sorban áll és nincs tolakodás. A sorok pont ott alakulnak ki, ahol majd lesz a metró ajtaja.

4. Macskás hajpánt
A japán emberek nagy macska-rajongók. Ezért van az, hogy az alábbihoz hasonló termékek is léteznek az országban. 

5. Elképzelés és valóság Japánban.
Japánban biztos lehetsz abban, hogy pontosan ugyanazt fogod kapni, ami a képen van. (Ezt törvényileg is bevezetném Magyarországon! :D)

6. Rendkívül népszerűek az eldobható esernyők.
Mivel nagyon olcsók, így nem kell attól tartani, hogy eltörik, ami egyébként nagyon gyakori a kemény időjárás miatt. Egy nagyobb vihar után ilyenekkel lehet találkozni a városokban:

7. Papucsok, amik maguktól a helyükre mennek.
Nem régiben egy japán hotel olyan papucsokat kezdett használni, amik önmaguktól a helyükre mennek. A papucsban 2-2 kereket, motort és érzékelőket helyzetek el. Az ötlet egyébként a Nissan-nak köszönhető.

8. Az éttermek kirakataiban megmutatják, hogy melyik étel hogy néz ki.
Természetesen a minták műanyagból vannak, de ettől függetlenül nagyon élethűek, és tapasztalatból mondom, még ha nem is tudod meg mit eszel, minden nagyon igényesen van elkészítve, gyönyörű, és finom!

9. Van egy Sakura-juk Legóból kirakva.
A Legoland Japánban ezzel rekordot döntött, ugyanis több, mint 800.000 apró darabból rakták össze Japán szimbólumát.

10. Végül: semmi sem fogható a természethez!

Hát nem fantasztikus egy város?

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×