Ezek a szobrok naponta csak kétszer bukkannak fel a víz alól igazi valójukban

Önmagukban is erőteljes üzenettel bírnak Jason deCaires Taylor brit képzőművész szobrai. A művész azonban egyedülálló módon környezetét is felhasználva próbálja mondanivalójára felhívnia a világ figyelmét. Kitűnő érzékkel ad folyton változó érzést nézőiben a naponta csak kétszer felbukkanó szobraival. 

A világon egyedülállóan a négy lovas a Temze medrének azon szakaszán áll, ahol a folyó árapályhullámának függvényében hol fel-, hol eltűnnek.

Az élethű nagyságú szobrok egészen realisztikusak és valósághűek leszámítva a lovak fejét, amik egy-egy olajfúróban végződnek, mintegy utalásképp a modern társadalmak fosszilis energiahordozóktól való függőségére, s az aggasztó méreteket öltő környezetszennyezésre. A pocakos öltönyös üzletemberek és a gyermekek mindenesetre nagyon találóak és élethűek:

the-rising-tide-jason-decaires-taylor-london-designboom-1the-rising-tide-jason-decaires-taylor-london-designboom-01the-rising-tide-jason-decaires-taylor-london-designboom-02the-rising-tide-jason-decaires-taylor-london-designboom-03the-rising-tide-jason-decaires-taylor-london-designboom-4the-rising-tide-jason-decaires-taylor-london-designboom-04the-rising-tide-jason-decaires-taylor-london-designboom-05the-rising-tide-jason-decaires-taylor-london-designboom-06the-rising-tide-jason-decaires-taylor-london-designboom-08the-rising-tide-jason-decaires-taylor-london-designboom-09the-rising-tide-jason-decaires-taylor-london-designboom-20the-rising-tide-jason-decaires-taylor-london-designboom-22

Oszd meg, ha elnyerte a tetszésed!

 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×