A mi nyelvünkben nem létezik "kérem" és "köszönöm"

Mert az a természetes, hogy segítünk egymásnak. A legnagylelkűbb embereknek, akiket ismerek nincs pénzük. - Egy ausztál őslakos sorsfordító beszéde, ami zavarba hozza a nyugatot!

Az alábbi videó egy tiszteletben álló, Ausztrál őslakos üzenete a 21. század emberének! Érdemes megfontolni, amit mond. 

 

"Az álltalam ismert, legnagylelkűbb embereknek egyáltalán nincs pénzük. Ez így helyes, így kell lennie. Pénz nélkül máshogy élünk. Ha megnézzük az idős embereket ... nálunk nincsenek ... mi már nem használjuk a "köszönöm" és "kérem" szavakat. Természetes, hogy mindent amit tudunk, megosztunk egymással, átadjuk, amink van.

Napjainkban szinte elképzelhetetlen, hogy "köszönöm", vagy "kérem" nélkül adjunk egymásnak. Szinte koldulnunk kell a dolgokért, amikre szükségünk van. Régen nem így volt, mert kaptunk és adtunk egyaránt. Ez a mentalitás a részünkké vált, ez határozott meg minket.

Azt gondolom, hogy ez nem csak ránk Aboriginal-okra (ausztrál őslakosok) volt jellemző. Így működött a társadalaom a pénz megjelenése előtt. 

Napjainkban, az "enyém" vált a legismertebb szóvé. Már nem osztjuk meg, amink van... Ezért haldoklik az emberiség... jobban mondva az "emberség" mind társadalmi, mind egyéni szinten.

Megtagadjuk másoktól a menedéket, megtagadjuk az ételt, megtagadjuk az esélyt a túlélésre...

Miért? A pénz miatt!" 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×