"Láttam, hogy sír a kisfiú, ezért odaléptem hozzá, és megkérdeztem mi a baj... A válasza meglepett!"

A lány a villamost várta éppen, amikor megpillantotta a kisfiút, aki a megállóban sírt, és törölgette a szemét... Látszott rajta, hogy iskolából jön, de nem volt vele se az anyja se az apja... Gondolta talán ezért sír, de az elsős válasza ennél sajnos rosszabb volt. 

(a kép csak illusztráció)

A Pesten Hallottam Facebook csoportjába tette ki nemrég Viktória a következő történet, ami minket is megérintett, ezért most leközöljük:

"Üdv társadalom! Ma egy számomra szörnyű dologgal szembesültem a 4-6-os villamos megállójában. Egy kisfiú sírva várta a villamost. Nem volt idős, 7-8 évesnek tippelném. Odaléptem hozzá és megkérdeztem tőle mi a baj?

Miért sírsz és hol vannak a szüleid?

Elmondta,hogy éppen iskolából megy haza felé, a szülei dolgoznak így nem tudtak érte menni..elmesélte,hogy az osztálytársai bántották amiért neki még nincs telefonja és ugyan nincs teljesen tisztában a divat fogalmával de azt mondták neki nem öltözik divatosan és csicska ruhákban jár..kérdem én miért kell egy gyereknek megfelelni az elvárásoknak? Mi felnőttek miért mutatjuk ezt a példát? Ha nincsenek drága ruháid ha nem a legújjab telefont nyomkodod és nincs tele az internet a "tökéletes" selfieiddel már nem is vagy ember? Miért elvárás a hosszú haj és a smink a nő arcán ami persze tökéletes homokóra alakba torkollik? És egy férfinek miért kell feltétlen kocka has és sármos mosoly? Egyszerűen nem értem miért ragadunk le a külsőségeken..miért csak azt osztjuk meg ahol tökéletes a mosolyunk és nincs egy pattanás sem az arcunkon? (Persze az senkit nem érdekel,hogy a fele photoshop) Miért az a fontos,hogy másnak megfeleljünk miért nem magunknak szeretnénk elsősorban?"

Tökéletesen egyet tudunk érteni, bár hozzá kell tenni: a gyerekek főleg ilyen kis korban még elég kegyetlenek tudnak lenni, mindig kimondják, amit gondolnak, és sajnos szinte rögtön kitaszítják azt, aki kilóg. Érzékeny időszak ez, melyben a szülőknek hatalmas a felelőssége. Vagy hagyják tovább fajulni, vagy elejét veszik. Ez bizony leginkább rajtuk és persze a tanárokon múlik, mennyire tudnak hatással lenni nebulóikra!

Egyetértesz? Akkor oszd meg!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×