Furcsa alvási szokások a világ körül! Nem is gondoltuk volna, hogy aludni is ennyiféle képpen lehet!

Nem is gondolnád mennyire meghatározó egy-egy kultúra az alvási szokásokat tekintve. Még hogy ágyban párnák közt... ez nem minden országra igaz!

1. Guatemala: Egy helyi hagyomány szerint az ottani emberek apró, úgynevezett “aggódó babákat” helyeznek a párnájuk alá éjszakára, melyek reggelre magukkal viszik az összes gondot.

Leena - Wikipedia

Leena - Wikipedia

2. Japán: A felkelő nap országában élő emberek gyakran nagyon hosszú órákon át dolgoznak, ezért sokszor a legváratlanabb helyeken is képesek elaludni, ilyen például akár egy metrókocsi.

Imgur

Imgur

3. Mexikó: Szinte minden itt élő dél-amerikai ember otthonában megtalálható egy, de gyakorta több függőágy is, ez pedig annak köszönhető, hogy ezek náluk ugyanúgy ágyként funkcionálnak.

depositphotos

depositphotos

4. Norvégia: A jeges északi országban egyáltalán nem ritka jelenség, hogy a gyermekek felügyelet nélkül fekszenek egy babakocsiban a szabadban. A szülők itt úgy vélik, hogy ha a csemeték a friss levegőn alszanak, erősödik az immunrendszerük.

Shutterstock

Shutterstock

5. Spanyolország: Az európai országban olyan a munkaidő, amiről más országokban csak álmodnak a legtöbben. Náluk ugyanis egy átlagos nap 9-13 óra és 16-20 óra között tart. A köztes időt a lakosság otthon tölti a családjával.

depositphotos

depositphotos

6. Egyesült Államok: Bár a vélemények megoszlanak azzal kapcsolatban, hogy egészséges-e házikedvenceinkkel együtt aludni vagy sem, az USA-ban mégis az emberek körülbelül 70 százaléka osztja meg fekhelyét négylábú barátaival.

depositphotos

depositphotos

7. Afganisztán: Ebben az országban nem létezik a külön hálószoba, mint fogalom. A házak kialakítása ugyanis csak azt teszi lehetővé, hogy az egész család egy szobában aludjon.

depositphotos

depositphotos

Melyiket tartod a legelmésebbnek? 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×