Bejárt a könyvesboltba olvasni több, mint 15 éven keresztül. A személyzet végül ezt a döntést hozta!

Teljesen természetes, hogy néha annyira megfog egy régóta vágíott könyv megjelenése, vagy egy ismeretlen tartalma, hogy ott helyben nekiállsz olvasgatni. De persze nem addig, míg az egészet kiolvasod, bár velem egyszer már az is előfordult. Ez a néni viszont egészen más!

Az „Auchan Ukrajna” törzsvásárlói felfigyelhettek egy idősebb hölgyre, aki, mint később kiderült, immáron 15 éve minden nap felkeresi a hipermarketet, hogy ott könyvet olvasson.

Majd így folytatja: 

„Ez a hölgy tizenöt éven keresztül szinte napi rendszerességgel jár a „Magedán” bevásárlóközpont könyvrészlegéhez és ott olvassa a könyveket. A hölgy egyébként megfordult több hipermarketben is, látták a „Sztráná”, később a „Karaván” és legutóbb az „Auchan” polcai között is. Mindenhol ott van! Annyira igaz ez, hogy úgy gondolom, lehetne a hipermarket szimbóluma is. 

Egyszer odamentem hozzá, és ezt mondtam neki: „Magát gyakran látni itt.” Azt válaszolta rá, hogy nincs mivel foglalkoznia otthon, unatkozik, az élet pedig nehéz. Aztán elszégyellve magát visszatette a kezében lévő könyvet a polcra és elment. Az eset után megtudtam, hogy Anasztáziának hívják a hölgyet. Elhatároztam, hogy többet nem fogom zavarni olvasás közben, olvasgasson csak, ha akar…” 
Aztán nemrég kisebbfajta csoda történt, ugyanis kizárólag ezen idős hölgy kedvéért egy ülőalkalmatosságot helyeztek el a könyvespolcok közelében! 
 

Így a néni, a könyvesboltokhoz hasonlóan most már ülve is olvasgathat, hiszen miért vennék el tőle az egyetlen örömét!

Nagyon meleg szívre vall ez a gesztus, és minket teljesen meg is hatott! Kérünk oszd meg a történetet,ha te is így voltál vele! 

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×