55 éve először indul randira az idős bácsi, és sem ő, sem a 22 éves lány nem lehetne boldogabb!

A randevúzás mára teljesen átalalkult az elmúlt század közepéhez képest. A Facebbok, Tinder, és a különböző online társkeresők ugyan megadják arc és igazi név nélkül az ismerkedés lehetőségét, de valljuk be: ehhez nem igazán kell vér a pucába. Bezzeg régen, amikor bizony minden bátorságát össze kellett szednie egy fiúnak, hogy lépni merjen!

Edwin Holmes amerikai özvegy, még bizony a régimódi élőszavas beszélgetéssel kellett ismerkednie, és jól meglepődött, mikor nemrég egy 22 éves lány hívta el őt! Kicsinosította magát a nagy alkalomra és még virágot is vett, mert azért mégsem illik beállítani üres kézzel...

Credit: Sainsbury's Press Office

Még mielőtt azonban mindenki megbotránkozna, hogy az 50 év korkülönbség, és különben is mit akar a fószer 86 évesen eláruljuk: a  fiatal Ellie Walker csak segíteni szeretett volna, mert elszomorította, hogy egyik legkedvesebb és leghűségesebb vendégük mindig magányosan fogyasztja el ebédjét. Edwin ugyanis egyedül él, gyermekei és unokái Ausztráliában, felesége pedig sajnos már 10 éve meghalt. Mikor elmesélte Ellienek, aki pincérnőként dolgozik törzshelyén, hogy karácsonykor is valószínűleg mirelit ételt fog enni egyedül, a lány nem ülhetett tovább tétlenül!

Először beültek egy teára, majd a lány vacsorázni is meghívta, és amikor meglátta Edwint a virággal, kicsordultak a könnyei. 

"Azt mondta ez az első "randevúja" 55 éve és olyan ideges volt indulás előtt, mint egy kisiskolás!" - mesélte Ellie, aki azt is megindokolta, miért pityeregte el magát:

"Láttam, hogy mennyit jelent neki és örültem, hogy segíthetek!"

Egymásban ezekután barátra is találtak és azóta rendszeresen találkoznak egy-egy kávéra. Ellie imádja hallgatni a régi történeteket, míg Edwin a rohanó világ vívmányairól tanul Ellie-től!

Micsoda nemes gesztus a fiatal lánytól, mi is szeretnénk az ő történetükkel arra bátorítani, ha együl üldögélő idős embert látsz, csak egy kérdés erejéig menj oda és kérdezd meg: hogy érzi magát? Nekünk pár perc lehet az életünkből, ami nekik a világ, mert elűzheteted vele, még ha csak egy szemvillanásra is a magányt!

Oszd meg, ha te is meghatónak találtad a lány gesztusát!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×