14 éves korában megmondták neki az orvosok, hogy meg fog halni... így néz ki 7 évvel később!

A mai testideált mindennek lehet nevezni csak egészségesnek nem, amitől mind fizikailag, mind testileg elvesztheti önmagát egy kicsit gyengébb időszakot átélő nő... Extrém esetekben pedig akár ez is előfordulhat!

Az anorexia egy mentális betegség. Hiába látja mindenki vékonynak sőt soványnak az ilyen betegségben szenvedőket, testképzavaruk űzi őket: "Adj le még több kilót, fogyj, fogyj!" A túlzásba vitt testedzés és fogyókúra pedig kóros soványsághoz vezet végül, ami mégis folyamatos rettegéssel társul. Szakember segítsége nélkül sajnos szinte lehetetlen a gyógyulás.

Az alábbi történet főszereplője, Gemma Walkerről is egy anorexiás fiatal volt, akinek iszonyatos küzdelem árán, de sikerült leküzdenie betegségét!

Gemma Walkernél már 14 éves korában anorexiát és bulimiát (étkezés után hánytatta magát, hogy ne szívódhasson fel a tápanyag) diagnosztizáltak. Gemma esetében a probléma az életveszélyességig fajult.

l1

Volt egy időszak, amikor Gemma mindössze 28 kilót nyomott.

l2

A család elmondta, hogy életük olyan volt, mint egy rémálom. Apjának minden reggel egy rettegés volt, mert ha a lány nem ébredt időben mennie kellett, hogy leellenőrizze lélegzik-e még…

l3

A gyógyulás folyamata 7 teljes évig tartott. Ez idő alatt több alkalommal is kórházba kellett szállítani.

l4

Nemcsak a fogyás volt a probléma, hanem aztán a mértéktelen evés, ami nagyon veszélyes a szervezet számára. Gemma gyakran nagyon falánk lett és ilyenkor túlzásba vitte az étkezést.

l5

Egyik alkalommal mindössze 20 perc alatt több mint 6000 kalóriát vitt be a szervezetébe, ami miatt hallucinálni is kezdett. Ezután a lány korlátozta az étel adagját, majd ismét fogyni kezdett. A jojó effektus mókuskerekéből pedig évekig nem volt képes szabadulni a tinédzser lány.

l6

A fájdalmai gyakran elviselhetetlenek voltak. Ezért Gemma megvagdosta karját.

l7

Végül ez a fiatal lány orvosainak és elsősorban szülei kitartásának köszönhetően ismét talpra tudott állni.

l8

Jelenleg 22 évesen egy sikeres vállalkozás vezetője. Az életét annak szentelte, hogy a közösségi hálózaton inspirálja a többi fiatalt, akik hasonló problémákkal küzdenek.

l9

Végül a hegek begyógyúltak. Fizikailag és érzelmileg is képes volt előrelépni.

l10

Sokkoló ránézni ezekre a képekre, azonban mégis erőt ad minenkinek.

l11

Mint már korábban említettük, Gemma azért osztotta meg történetét az interneten, hogy segítsen más lányoknak akik hasonló helyzetben vannak.

A szavai nagyon meghatóak: “Anorexiában és súlyos depresszióval éltem 5 évig. 14 éves koromban profi úszó és futó voltam, de soha nem voltam elégedett testalkatommal, ezért rengeteget edzettem.”

l12

“Ezért úgy döntöttem, hogy fogyókúrázni kezdek.”

l13

“Az első hónapban sikerült csökkentenem a testsúlyomat, ami óriási sikerélménynek számított és attól a perctől kezdve egyre vékonyabb és vékonyabb akartam lenni.”

“Soha nem voltam elégedett magammal. 5 évig súlyos mentális betegséggel küzdöttem, de végül kész voltam változtatni. Azt szerettem volna, hogy újra elfogadjam magamat, boldog akartam lenni, új életet akartam kezdeni.”

l15

“Mostanra ki tudom jelenteni, hogy sokkal boldogabb és egészségesebb vagyok, mint valaha.”

l16

Egy fiatal nő, aki visszanyerte az önbizalmát!

l17

Nem volt könnyű, de megérte.

l18

Igazán inspiráló történte. Láthatjuk, hogy az ember elég erős ahhoz, hogy változtatni tudjon az életén.

l19

Oszd meg a történetet, és hirdesd: merj segítséget kérni és változtatni!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×