10 hónapig építette gömbjét 42 ezer gyufából... hogy aztán meggyújtsa!

Elsőre jó ötletnek tűnt... számos mémet köszönhetünk ennek a mondatnak, hiszen nem egyszer menet közben derül ki, ami fejben jó ötletnek tűnt, sőt egy igazi zseniális megvilágosodás, és isteni szikra volt, a való életben annál nagyobb kudarc... 

Ben Ahlesnek is egy ilyen ötlete támadt, amikor úgy döntött, több ezer gyufaszálból készít egy gömb formát. Kísérletét a Bored Panda nevű oldalon osztotta meg.

“Egyik nap éppen gyufákkal játszottam és elgondolkodtam azon, hogy a gyufa feje szélesebb, mint a szára. Azon gondolkodtam, mi lenne akkor, ha egymás mellé ragasztanám a gyufaszálakat. Azt is elképzeltem, hogy majd egy gömb formát alakítok ki belőlük, ezért munkához is láttam.

Egy számítógépes programon keresztül próbálta kiszámítani, hány darab gyufa kellene a kísérletéhez. Elképzelhető volt ugyanis, hogy az a szám más lesz, mint amire a valóságban szüksége lesz.

A gyufák összeállítása rengeteg időbe telt, sokkal többe, mint gondolta volna….

“Amikor félig kész voltam, nagyon örültem de aztán rájöttem, mennyi munka vár még rám. Egy dobozban 300 darab gyufa volt és azzal még egy sort sem tudtam kirakni. A gömbforma kirakása egy igazán depressziós időszak volt,” írta Ben.

“Az összes üres gyufásdobozt megtartottam. Összesen 140 doboz gyufát használtam fel. Ha mindegyikben valóban 300 darab volt, akkor összesen 42.000 db gyufa kellett.”

Te mit szólnál ahhoz, ha életedből 10 hónapot arra fordítanál, hogy elkészítsd ezt a gömb formát? Biztos meg akarnád tartani életed végéig.

Ez a férfi azonban nem így tett. Folytatta a projektet és a következő lépés az volt, hogy meggyújtsa a gömböt..

Nézd meg az eredményt a lenti felvételben. Hát megérte??

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×